ΠΩΣ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΕΡΟΜΟΝΕΣ;

Μας ρωτάτε καθημερίνά: "Μυρίζουν οι Φερομόνες;"

Πριν εφαρμόσετε φερομόνες στο δέρμα σας, σίγουρα θέλετε να μάθετε πώς μυρίζουν. Αλλωστε, θα τις χρησιμοποιείτε γύρω από άτομα που θέλετε να εντυπωσιάσετε. Θέλετε να μυρίζετε γοητευτικοί ​​και σαγηνευτικοί. Εδώ θα βρείτε απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που σχετίζονται με τη μυρωδιά των φερομονών και τον αντίκτυπό τους στο υποσυνείδητο των άλλων.

ΟΧΙ, οι φερομόνες δεν είναι αρώματα!
Το άρωμα είναι μια σύνθεση από διάφορα, όμορφα επιλεγμένα συστατικά που διεγείρουν την όσφρηση. Η μυρωδιά του αρώματος γίνεται αντιληπτή σε συνειδητό επίπεδο. Χρησιμοποιείτε άρωμα επειδή θέλετε κάποιος να το μυρίζει ευχάριστα. Οι φερομόνες όμως δίνουν ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα.

Η σαγηνευτική δύναμη των φερομονών δεν προκύπτει από μια ωραία ή ευχάριστη μυρωδιά. Οι φερομόνες λαμβάνονται μεν από το ρινοχειλικό όργανο, αλλά σε αντίθεση με τα παραδοσιακά αρώματα, λειτουργούν σε υποσυνείδητο επίπεδο. Φτάνουν δηλαδή κατευθείαν στον εγκέφαλο, όπου προκαλούν έντονες χημικές αντιδράσεις: αισθήματα συμπάθειας, χαλάρωσης, ακόμη και αίσθηση ερωτευμένου. Ένα άτομο στο περιβάλλον σας δεν χρειάζεται να μυρίζει τις φερομόνες για να είναι υπό την επιρροή τους, διότι αν δεν μπορεί να μυρίσει τις φερομόνες, οι φερομόνες θα δουλέψουν πάνω του έτσι κι αλλιώς.

Οι φερομόνες είναι το "κερασάκι στην τούρτα" για τα αρώματα. Όταν προσθέτετε φερομόνες στο δικό σας άρωμα, συνδυάζετε τις συνειδητές και υποσυνείδητες επιδράσεις τους (έκτη αίσθηση). Αυξάνετε τον αντίκτυπό τους. Ανεβάζετε το άρωμά σας σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο.

Πώς μυρίζουν λοιπόν οι φερομόνες;
Οι καθαρές φερομόνες έχουν μια πολύ ελαφριά, συγκεκριμένη, αναγνωρίσιμη μυρωδιά. Λαμβάνονται διαφορετικά. Περίπου το 50% του πληθυσμού δεν αισθάνεται καθόλου τις φερομόνες (έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια). Καποιοι λίγοι περιγράφουν την μυρωδιά ως ένα σπάνιο, ενδιαφέρον άρωμα, μερικές φορές φέρνει στο μυαλό βανίλια ή βατόμουρα. Σε ακραίες περιπτώσεις, η μυρωδιά των φερομονών συνδέεται από κάποιους με εκκρίσεις όπως ο ιδρώτας ή ο μόσχος.

Ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα συναντήσεις, γι' αυτό καλύψτε προληπτικά τις φερομόνες με άρωμα. Τα αρώματα σας επιτρέπουν να εξαλείψετε εντελώς τη μυρωδιά των φερομονών. Οι παραγωγοί φερομόνης έχουν εμπλουτίσει ορισμένα προϊόντα με αρωματικά έλαια. Γι' αυτό μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε «άοσμες» και «αρωματικές» φερομόνες.
Οι φερομόνες με "άρωμα" μυρίζουν κομψό άρωμα και μπορούν να εφαρμοστούν στο δέρμα σε μεγαλύτερες ποσότητες.


Οι «άοσμες» φερομόνες έχουν μόνο τη φυσική τους μυρωδιά και συνιστάται η χρήση τους μαζί με αρώματα.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια μικρή ποσότητα φερομονών είναι ανεπαίσθητη στους άλλους. Επιπλέον, έχετε την ευκαιρία να ακούτε κομπλιμέντα πιο συχνά απ' ό,τι συνήθως, όπως "Μυρίζεις υπέροχα, είναι νέο άρωμα;" - ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε το ίδιο άρωμα για πολλά χρόνια, και η μόνη νέα προσθήκη είναι οι φερομόνες. Οι φερομόνες ενισχύουν την υπάρχουσα δύναμη των αρωμάτων.

Η μυρωδιά των φερομονών είναι πιο αντιληπτή σε εσάς παρά στο περιβάλλον σας. Εάν κάποιος επιστήσει την προσοχή σας στη μυρωδιά των φερομονών, η πιο πιθανή αιτία είναι η ακατάλληλη χρήση, π.χ. πολύ υψηλή δόση.

Μερικά από τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα στο Feromones.gr περιέχουν επίσης αλκοόλ, για να δεθεί καλύτερα με τους πόρους του δερματός σας. Το αλκοόλ εξατμίζεται γρήγορα, οπότε μετά από λίγα δευτερόλεπτα από την εφαρμογή είναι ανεπαίσθητο.

Καταλήγουμε ότι οι φερομόνες έχουν τη δική τους ιδιαίτερη μυρωδιά. Η αντίληψη αυτού του αρώματος είναι διαφορετική και εξαρτάται από ...το άτομο που το μυρίζει! Για παράδειγμα, οι ισχυρές ανδρικές φερομόνες μπορεί να είναι δυσάρεστες για τους άνδρες, αλλά η ίδια μυρωδιά θα είναι πολύ ελκυστική για μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας. Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, οι γυναίκες συνήθως αντιδρούν αρνητικά στις φερομόνες. Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ απέδειξε ότι όσο περισσότερο εκτίθεται κάποιος στις φερομόνες, τόσο καλύτερα κρίνει τη μυρωδιά του.


Όσο πιο δυνατές είναι οι φερομόνες, τόσο πιο έντονη είναι η μυρωδιά τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα προϊόντα που εκτιμώνται από τους πελάτες συνήθως μυρίζουν καλύτερα.
Οι φερομόνες στην καθαρή τους μορφή μπορούν να μυρίζουν συναρπαστικά. Η μυρωδιά των φερομονών μοιάζει με τις φυσικές μυρωδιές ενός υγιούς, ελκυστικού ανθρώπου. Μπορεί να σας φαίνεται σοκαριστικό, αλλά τέτοια αρώματα σε σεξουαλικό πλαίσιο αποκτούν μια εντελώς διαφορετική έκφραση. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, με τη μυρωδιά του δυνατού, καλοσχηματισμένου ανδρικού ιδρώτα. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναικείες εκκρίσεις. Αν και αυτές οι μυρωδιές δεν έχουν καμία σχέση με το άρωμα, μπορεί να είναι πολύ συναρπαστικές για το αντίθετο φύλο. Ειδικά σε οικείες καταστάσεις!