ΦΕΡΟΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Ως επιτυχημένος άνθρωπος, νοιάζεστε για τη μέγιστη επαγγελματική αποτελεσματικότητά σας!

Αυξήστε την αποτελεσματικότητα της επιχείρησής σας ή της θέσης εργασίας σας. Όποιον και να συναντήσεις, στη δουλειά ή στην καθημερινότητα, επηρεάζεις τους ανθρώπους και σε επηρεάζουν και αυτοί. Ίσως είστε σε πωλήσεις; Ίσως απλά συνεργάζεστε με ανθρώπους; Ίσως ακόμη και το ύψος του μισθού σας και των προμηθειών σας εξαρτάται από την αποτελεσματικότητά σας;


Όταν συναντάτε έναν πελάτη, μερικές φορές έχετε μόνο λίγα λεπτά για να τραβήξετε την προσοχή του και να του κάνετε εξαιρετική εντύπωση. Το αποτέλεσμά σας εξαρτάται από το πώς τον επηρεάζετε, και επομένως - την αποτελεσματικότητά σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν στη δουλειά τους κοινά εργαλεία και τεχνικές βγαλμένες από δημοφιλή βιβλία, εκπαιδεύσεις και σεμινάρια που λίγο-πολλοί όλοι γνωρίζουν. Στον σημερινό κόσμο, αυτό όμως δεν είναι πλέον αρκετό. Εκτός από τις τεχνικές και τις δεξιότητες πωλήσεων, αυτό που μετράει είναι επίσης η στάση σας, ο τρόπος που είστε, το πώς ντύνεστε ή ακόμα και το πώς μυρίζετε. Ολα μετράνε.

Η πρώτη εντύπωση που αφήνεις σε έναν άνθρωπο έχει σημασία. Οι αποτελεσματικοί πωλητές εκμεταλλεύονται τις πρόσθετες ευκαιρίες που προσφέρονται σήμερα, για παράδειγμα, τις φερομόνες. Οι φερομόνες είναι ένα εργαλείο αποτελεσματικής επιρροής στο υποσυνείδητο ενός άλλου ατόμου. Είναι ένας τρόπος να επηρεάσεις την άλλη πλευρά με τρόπο που κανένας απλός πωλητής που δεν έχει αυτή τη γνώση δεν μπορεί να κάνει.

Γίνετε μέλος της ομάδας αποτελεσματικών πωλητών
Οι φερομόνες δεν αφορούν μόνο την αποπλάνηση . Οι περισσότεροι όταν ακούν για φερομόνες σκέφτονται «δεν το χρειάζομαι», «έχω γυναίκα/σύζυγο», «δεν κάνει», «έχω τις δικές μου φερομόνες» κ.λπ. Συνειδητοποιήστε ότι οι φερομόνες δεν είναι απλά και μόνο ερωτική αποπλάνηση. Αυτές οι χημικές ενώσεις εγγυώνται την επιτυχία οπουδήποτε υπάρχει άμεση επαφή με άλλο άτομο, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων.

Έχει αποδειχθεί ότι όταν συναντάς για πρώτη φορά έναν νέο υποψήφιο πελάτη, εργοδότη ή και συνάδελφο, έχεις περίπου τέσσερα δευτερόλεπτα για να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση. Πολυάριθμες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αξιολογούμαστε όχι μόνο σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

Ο πραγματικός ηγέτης έχει πάντα καλή επαφή με τους ανθρώπους
Οι φερομόνες σας δίνουν την ευκαιρία να βελτιώσετε την αξιολόγησή σας από άλλους ανθρώπους, να βελτιώσετε την εικόνα σας, να αυξήσετε το άνοιγμα των πελατών και τον ενθουσιασμό τους. Οι αποτελεσματικοί προιστάμενοι και οι διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων εταιρειών το γνωρίζουν. Γνωρίζουν ότι χωρίς τη χρήση κατάλληλων εργαλείων και τεχνικών επιρροής, η αποτελεσματικότητά τους θα ήταν πολύ χαμηλότερη. Ως εκ τούτου, κάποιοι από αυτούς, κρυφά από άλλους, χρησιμοποιούν φερομόνες εδώ και χρόνια, αυξάνοντας έτσι το πλεονέκτημά τους σε σχέση με έναν επιχειρηματικό συνεργάτη.

Αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα των φερομονών
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης ανακάλυψαν ότι η Ανδροστενόνη, μια φυσική ανδρική φερομόνη, προκαλεί αλλαγές στη φυσιολογία και τη συμπεριφορά των ανδρών. Η έρευνα δείχνει ότι αυτή η σχέση δίνει έμφαση στην αρρενωπότητα και την κυριαρχία . Ένα άτομο που εκκρίνει μεγάλη ποσότητα από αυτό συνήθως δεν έχει κανένα πρόβλημα να επηρεάσει το περιβάλλον. Η Ανδροστενόνη κάνει έναν άντρα που το χρησιμοποιεί πιο ελκυστικό στα μάτια των γυναικών, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί σεβασμό στους άλλους άνδρες . Μεταξύ άλλων, λόγω των ιδιοτήτων πρόκλησης θετικών συναισθημάτων, η Ανδροστενόνη ψεκάστηκε σε δυσδιάκριτα σημεία σε κινηματογράφους, θέατρα και εσωτερικούς χώρους νυχτερινών κέντρων. Αυτή η ένωση είναι επίσης εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ των αντιπροσώπων πωλήσεων, που οφείλουν τις πωλήσεις τους κυρίως σε προσωπικές επαφές.

Η Ανδροστερόνη, με τη σειρά της, είναι μια ένωση που δίνει έμφαση στην αρρενωπότητα. Ένας άντρας που το χρησιμοποιεί συνήθως εκλαμβάνεται ως αυθεντία . Σε περιόδους που τσακώνεστε με άλλους πωλητές για κάθε μεμονωμένο πελάτη, η αποτελεσματικότητά σας είναι εξαιρετικά σημαντική. Από αυτήν εξαρτάται αν θα απολαύσετε επιτυχημένη συνεργασία με έναν νέο πελάτη για τους επόμενους μήνες ή και χρόνια. Μερικές φορές έχεις μόνο λίγα λεπτά για να τον πείσεις.

Πώς λειτουργεί;
Η νευρολογική έρευνα έχει αποδείξει ότι όλα τα ερεθίσματα οσμής πηγαίνουν απευθείας στο μεταιχμιακό σύστημα, όπου καταγράφονται από το υποσυνείδητό μας. Εδώ προκύπτουν συναισθήματα, συνειρμοί, συναισθήματα, συμπάθειες και αντιπάθειες. Με αυτόν τον τρόπο, μια θετική ή αρνητική αντίδραση σε ένα δεδομένο άρωμα σχηματίζεται στο υποσυνείδητο.

Το vomeronasal όργανο, που συντομογραφείται ως VNO, μετατρέπει άμεσα τα σήματα πτητικών οσμών σε μια κατάλληλη απόκριση στο σώμα. Επομένως, συχνά χημικές ουσίες, όπως οι ανεπαίσθητες φερομόνες, προκαλούν μέσα μας τις αντιδράσεις που επιθυμεί ο αποστολέας. Οι πωλητές, οι διευθυντές και οι έμποροι το εκμεταλλεύονται αυτό, επειδή οι άοσμες φερομόνες μπορούν να προκαλέσουν μια ακόμη πιο θετική στάση του παραλήπτη .


Πώς να βοηθήσετε τον εαυτό σας σε μια τράπεζα, ένα λογιστικό γραφείο, δικαστήριο , εφορία κτλ;

Βελτιώστε τη διάθεση των ατόμων με τα οποία μιλάτε! Μην κοροϊδεύετε τον εαυτό σας. Όταν πηγαίνετε στην εφορία, στον δικηγόρο, στην τράπεζα ή σε άλλο σημαντικό γραφείο, όπου πρέπει να διευθετήσετε ένα δύσκολο, προσωπικό ή οικονομικό θέμα, είναι σημαντικό σε τι διάθεση έχει το άτομο με το οποίο μιλάτε.

Φυσικά, η συζήτησή σας θα πρέπει να αφορά μόνο τα γεγονότα και την αληθινή παρουσίαση της υπόθεσης.
Ωστόσο, εσείς ο ίδιος γνωρίζετε ότι τα ανθρώπινα συναισθήματα συχνά εμπλέκονται σε γεγονότα. Απληστία, ζήλια, θυμός ή απλά νιώθοντας άσχημα για ένα άλλο άτομο. Η έκβαση της υπόθεσής σας θα εξαρτηθεί συχνά από τη διάθεση του υπαλλήλου με τον οποίο μιλάτε.

Η τρέχουσα συναισθηματική κατάσταση των ανθρώπων, δυστυχώς, επηρεάζει τον τρόπο που μας συμπεριφέρονται .


Μπορείτε να βελτιώσετε τη στάση των άλλων;
Μπορείτε να έχετε μεγαλύτερο αντίκτυπο όχι μόνο στο πώς σας αντιλαμβάνονται, αλλά και στο πώς σας προσεγγίζουν οι άλλοι.

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας πώς συμπεριφέρεστε στους άλλους όταν δεν αισθάνεστε καλά; Όταν είσαι σε κακή διάθεση, όταν είσαι σε κακή διάθεση. Πώς θα φερθείς στον άλλον τότε;
Φυσικά θέλεις το καλύτερο. Ωστόσο, όταν είστε νευρικοί, κουρασμένοι ή απλά δεν θέλετε να κάνετε τίποτα, είναι προφανές ότι θα φερθείτε χειρότερα σε άλλο άτομο. Απλώς είναι πιο δύσκολο για εσάς να βγάλετε τα θετικά μέσα σας.

φερομονες-εργασια

Εδώ είναι χρήσιμες οι φερομόνες. Κάνουν και εσάς και τους ανθρώπους με τους οποίους μιλάτε να νιώθετε καλύτερα. Οι άνθρωποι έχουν καλύτερη διάθεση, γίνονται ενθουσιώδεις και χαμογελαστοί. Και όταν τα κάνεις να μείνουν μαζί σουκαλυτερα θα αντιμετωπισουν πιο επιεικτα την περιπτωση που τους ερχεσαι? Σκέψου μόνος σου.

Οι φερομόνες «ανοίγουν» τους ανθρώπους, βελτιώνουν τη διάθεσή τους, κάνουν τους ανθρώπους πιο ομιλητικούς, πρόθυμους να σε κοιτάξουν ευνοϊκά.
Σε τελική ανάλυση, αν σας αρέσει να περνάτε χρόνο μαζί σας, θέλετε να κάνετε περισσότερο καλό για ένα τέτοιο άτομο , σωστά;

Η καλή σας στάση, η ευγένειά σας προς ένα άλλο άτομο είναι σημαντική. Όταν αποπνέετε μια θετική, ενσυναίσθητη στάση, οι φερομόνες θα ενισχύσουν τη θετική σας εικόνα .

Χρησιμοποιήστε φερομόνες όπου θέλετε οι άνθρωποι να αισθάνονται καλύτερα, πιο όμορφα και πιο χαρούμενοι γύρω σας. Όταν θέλετε μια φιλική ατμόσφαιρα.

Εφορία, γραφείο κοινωνικής ασφάλισης, τράπεζα - άνθρωποι δουλεύουν εκεί παντού. Άνθρωποι σαν εσάς - που θέλουν να νιώθουν καλά, που θέλουν να βοηθήσουν τους άλλους. Δεν είναι όλοι κακοί για την αρχή. Απλώς κάνουν τη δουλειά τους.
Αν τους βοηθήσεις να νιώσουν καλύτερα, πιο χαρούμενοι, αν τους ανακουφίσεις σε μια δύσκολη μέρα, θα χαρούν να σου το ανταποδώσουν.